5 стъпки за справяне със семейните конфликти

Бъдете открити, когато говорите за чувствата си
10 май 2019 18:47, Михаела Лазарова
4
5 стъпки за справяне със семейните конфликти
Снимка: istock

Тежестта на семейната отговорност не е никак лека и не всеки се справя с нея. Конфликтите са често явление във всяко нормално семейство. Това, че ги има, не означава автоматично, че нещата не вървят. Разногласията са нормални, както и проблемите. Ненормално е, ако не съумеете да се справите с ескалацията на напрежението и не успеете да спасите отношенията си от бушуващия огън.

За да се справяте с назряването и избухването на конфликтите в семейството, вижте как можете да ги управлявате така, че да не допуснете прерастването им в неконтролируема буря.

Вземете дълбоко въздух, пребройте до 10 и напишете чувствата си

Колкото и да не ви се занимава с това в подобни моменти е важно да го направите. Дори да ви се струва налудничаво по средата на конфликта да седнете и да започнете да пишете, дишайки дълбоко, това помага. Преди да сте казали нещо непростимо, опитайте първо да потушите пожара в собственото си сърце, за да можете да вземете трезво решение за проблема и най-вече да изкажете реалните си чувства от ситуацията.

Бъдете открити, когато говорите за чувствата си

Скриването на чувства, независимо дали са положителни или не, вреди на връзката и може да влоши конфликтите ви, когато избухнат. Нагнетяването на напрежение води до взривоопасното им освобождаване, след което често съжалявате за казаното или направеното. За да се предпазите от това, изразявайте по-често лошите и добрите си чувства без да се възпирате.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм мъж и разбирам проблема ти.А той е че жена ти има планове за парите ти, но ти също имаш планове за тях които нямат нищо общо с плановете на жена ти , логично е че ако имаш повече пари вероятно ще се получат нещата , обаче имаш два пъти повече пари и проблема си остава същия значи логично трябва да печелиш 4пъти повече пари.Обаче нещата нещо за циклят, от бягането от същността .
2
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стъпка 1 - мъжа трябва да изкарва повече пари.Стъпка 2 - мъжа трябва да изкарва още повече пари...И така до стъпка 5.
1
5
 
0
 
! Отговори
АБВ преди 5 години
Мише, остави хората да се поскарат. По-интересно е да разкажеш за оргазмите, или по добре за миризмата на скротума!Ако искаш, пак си ги номерирай!